26.11.09

SMS als matins de TV3... NO!

En Francesc Puigcarbó avui ha escrit al seu blog un post ben especial que m'ha cridat l'atenció com ho fan sovint el seus posts, però avui, ha estat una mica especial, perque és un tema que a mi també em cou i em rasca.

Matins.SI - Matins.NO - o els S.M.S de mitjans públics o privats

"És pràctica habitual en els medis audiovisuals demanar la participació dels oients enviant missatges SMS per donar la seva opinió sovint sobre qualsevol bajanada, i fins i tot alguna vegada sobre qüestions serioses: Matins.si, Matins.no etc.Aixó té un cost per la persona que envia l’SMS, i un benefici que es reparteixen a mitges les companyies de telefonia mòbil i el medi que convida a participar als oients. És una manera de guanyar diners extres a costa de la bona fe de la gent, SMS que no serveixen per a res, perquè normalment es SI o NO, o sia de matisacions zero, i el resultat que donen aquestes participacions, és com a mínim dubtós. (...)
[ llegir el post sencer+]

Per alguna raó tècnica estranya no he pogut penjar el meu comentari al seu post, però li he enviat un mel amb una copia del comentari dient que com que jo no ho aconseguia, si ell podia i volia, que el pengés.

Llavors se m'ha acudit que també podia posar-lo al blog i així ho estic fent. Li deia i us dic això:

Hola Francesc,

M'agrada que hagis tret aquest tema i que ho facis per denunciar-ho com un mal exemple i pràctica a condemnar. Fixa't que no donen pas l'opció alternativa d'enviar-ho per missatgeria electrònica, que surt "gratuïta " a la gent que ja paga ADSL...
Es una estafa a petita escala, perquè queda clar que no repercuteix en res vàlid (com no siguin sopars extra que facin en Cuní i el seu equip).
Però com que a mi em cauen més aviat bé aquests d'en Cuní, demano formalment des d'aquí que sigui la Pilar Rahola l'encarregada d'obtenir d'en "Josep" el compromís que els calés generats per aquest SMS vagin a parar a alguna causa solidària, rotativa com la Marató anual.

I que si ha de continuar havent expoliet SMS, que hi hagi també l'opció de participar-hi per melec (missatgeria electrònica). O bé això o bé faré una "denúncia" i una petició pública de boicot a la participació en aquesta mena de pseudoenquesta que no porta a res de res vàlid.

I per si serveix d'alguna cosa a algú, ja que toquem el tema de les enquestes i pseudoenquestes, proposo que llegiu i practiqueu el Desenquestem (sic).

Sani
____________________Enllaços


A mi no me los vas a contar. Encuestas de opinión