16.12.08

Panem et Futbolenses. La quintaessència del Bé

S'ha acomplert una vegada més el pronòstic. No només el Barça és més que un club sinó que és el remei als mals de la pàtria. La quintessència del Bé. Referent i font d'inspiració de periodistes, polítics i actors.
En Lluís Llach, afirmant que guanyar al Madrid fóra una mena d'aspirina contra la crisi feia curt i demostra que ho té molt mal entès. No, Luís, de cap manera: guanyar o perdre tant se val, el circ del segle, allò que entusiasma, salva i fa viure les masses, allò que anomenem FUTBOL no té res a veure amb l'aspirina: és antiobiòtic, antiinflamatòri, antisèptic, antifebrigen, antidepressiu, pentotal de l'esprit i dels sentits... moral i sentit patriòtic, droga dura i tanmateix legal.

Que podem fer doncs tots plegats per aportar la nostra creativitat al servei de tan alta i excelsa fi? Què fer per contribuir a fer que el circ actual salvi la moral de les masses en temps de crisi?

Podem suggerir algunes modificacions al reglament per millorar sensiblement l'statu quo actual, ja força excel·lent, tot s'ha de dir.

1. Ampliar en un metre per banda l'ample actual de les porteries. Més gols és sínònim de més eufòria, més adrenalina, més fe, més pàtria, i més circ mediàtic.

2. Fixar que cada cert nombre de còrners, es piti un penalty. Més penalties, més gols, i més gols , més punt anterior.

3. Deixar tocar la pilota amb les mans 3, o 5 o 7 vegades en un partit. Doctors té el Vaticà futbolístic per decidir quantes. Hi hauria així més possibilitats de fer "mans de déu" Maradonianes i això es traduiria amb més gols, i més gols, més punt u.

4. El que embogiria les masses de veritat fóra impedir que els gladiadors-jugadors s'acontentessin amb empats. Els empts estarien prohibits. Caldria guanyar com a mínim per un gol. De manera que els partits, ja prou euforitzants per se, acabarien sent orgasmàtics oferint la visió de jugadors caient per terra exhaustes pel fet d'allargar el joc fins que hi hagués un vencedor i un vençut.

5. Ampliar la cobertura mediàtica dels esdeveniments esportius, és a dir futbolístics.
Allà on diu esport. llegiu sempre futbol.
L'ampliació dels resulatts comportarien inel·ludiblement més espais mediàtics de repetició de jugades; d'execució de gols; de jugades polèmiques; de declaracions de jugadors, d'arbitres, d'entrenadors, i dels apassionats seguidors dels equips a qui encara avui, per més estrany que pugui semblar des del punt de vista psicoterapèutic, es nega la paraula i per tant els minuts de glòria warholians als que tots els fans tenen dret però que no reclamen.

Allargar els programes com El Vestidor; La Barberia; Club de Futbol, Gol a Gol, Goles, Minuto resultado: Carrusel Deportivo; Hat Trick; Tablero Deportivo; Crackòvia...
Inventar-ne d'altres ...
Camí del Camp; Des del Gol Nord; Des del Gol Sud; Sota la Tribuna; Sota el Marcador; Gespa Verda, Verda Gespa; MadroÑovia; JuandeRamosòvia; EspaÑolòvia; Tota la 3a regional i més; Farcits de Gols; Més que partits; Ho haveu vist, lamarequelsparir! ... i tant i tants d'altres programes que esperen ser implementats a totes les franges horàries, i en totes dels emissores i en totes les cadenes de televisió.

Veig que fas una ganyota ... Això vol dir que t'estàs delatant tu sol o tu sola. Tu mateix. Tu mateixa, t'estan filmant!
Si no estàs amb el futbol estàs contra el futbol. No et pensis pas que hi ha terme mig i que t'escaparàs de pertànyer a un dels dos bàndols.

Si no t'agrada el futbol, que no se t'acudeixi dir-ho en públic, i per més seguretat, procura no dir-ho ni en privat, ni tans sols a la teva dona ni als teus fills, i molt menys encara als teus suposats amics. No se sap mai qui et trairà.
Recorda i tingues sempre ben present aquella escena de "Una giornata particolare" en què un nen denuncia el seu pare i la seva mare de no ser prou afectes al Duce i a la filosofia feixista.

La desafecció envers el futbol és una tara que ja estan estudiant de corregir arreu del món, en laboratoris legals i d'altres de clandestins.
Ja han sortit en revistes científiques algun articles que demostren que aquesta és una de les tares perilloses -antisocials, en diuen- que caldrà corregir genèticament per obtenir PGR (Persones Genèticament Recuperades) sempre que pugui ser.

Mentre no s'implementi un teràpia definitiva -que pot tardar encara algunes dècades- l'enfermetat us podria dur a algun "Gulag" o altre i de ben segur serà motiu suficient de marginació social i política en una situació distòpica no massa llunyana.

La incapacitat o voluntat negativa per estimar aquest nou Gran Germà que és per tot arreu i que tot ho domina us obligarà a haver de portar primer una pilota groga barrada cosida a la camisa o jaqueta o jersei o abric, que us identificarà com a persones "diferents", -la denominació de "malalta" es va canviar en la convenció de la FIFA a Shangai l'any passat, per evitar aldarulls i revoltes improbables.
Més endavant pot ser que us veieu abocats a viure una temporada a les grades d'uns immensos camps de futbol construits ad hoc per a la "Solució F" del problema. Recordeu els estadis durant el Xile de Pinochet?

I per anar acabant, espereu-vos el pitjor. L'"habitació 101" que us tenen reservada per a fer de vosaltres uns ciutadans "recuperats" per a la Societat FutboDemocràtica Avançada (SFDA) de mitjan segle XXI no és altra que el mateix camp de futbol, on us faran jugar dia sí i dia també, matí i tarda i vespre, en equips de 50 contra 50 o de 100 contra 100. No en sortireu fins que no aprengueu a estimar el Futbol i els seus tentaculars Braços Mediàtics. Caldrà demostrar que crideu sincerament i fanàtica, visceralment i patriòtica "Barça, Barça, Barça". Fingir és castigat amb cops de pilota al cos xutats per piquets d'execució des de la línia de 9 metres.

I no patiu, més 2000 anys d'experiència en la lluita per l'aprenentatge en aconseguir la submissió dels reacis per part dels que tenen la força i, per tant, la raó, garanteixen que la vostra "recuperació" orwelliana serà un èxit. Volsaltres també, velis nolis, acabareu estimant el Gran Futbol.


__________________


Enllaços