26.12.07

Balanços i recomptes de fi d'any i bons propòsits d'any nou per a blogaires

Tret d’uns quants a qui ja els ho compten els de Technorati o Alianzo (fiabilitats a banda), la majoria del altres, si volem estadístiques ens les hem de treballar.

Manera de procedir:

Agafeu un fitxer de Word (els més ecologistes, feu-ho amb Open Source)
Enganxeu-hi tots els posts que heu anat publicant durant l’any. Poseu-ho absolutament tot, fins i tot, tot allò que heu recopiat de diaris, de llibres, de revistes o d’altres blogs. Afegiu-hi també els blogcomentaris: comentaris que heu deixat als nius dels altres.

Fet això: aneu al menú cerca. Comenceu a cercar i comptar. Si no sabeu com, aneu a l’Ajuda. Compteu, per separat, tots els ítems que llistem aquí a sota:

Caràcters (podeu fer recomptes parcials)
Accents (circonflexos escadussers inclosos, si n’hi hagués cap)
Apòstrofs
Punts i coma
Dos punts
Cometes
Punts d’exclamació
Punts d’interrogació
Parèntesis
Claudàtors
Emoticones
Paraules
Errors petits
Errades imperdonables
Paràgrafs
Posts
Imatges
Bones idees i creativitat (comptades sense autoenganyar-vos massa)

Pengeu-ho al vostre blog com un nou post. I afegiu-hi alguna reflexió assenyada.

Per poc bé que hagueu fet els recomptes, veureu que les quantitats passen (excepcions a part, tu per exemple) de molts milers a "mitja dotzena" mal comptada. De vegades des de l’infinit fins a zero rodó, o sigui, a res de res!

Per tant, per fer ben fets els bons propòsits d'any nou, només us falta acabar amb una cosa: prometre-us i prometre als bloglectors que per l’any que bé procurareu incrementar-ho tot, -excepte les errades- començant per sota: més idees, més posts, més imatges, més paràgrafs, més paraules, més ...

Si, a més, aconseguissiu deixar de fumar, aprimar-vos una mica, fer una micarrona de ioga o de tai-xi, caminar una estona cada dia, enganxar-vos a la bicicleta i comprar i llegir uns quants bons llibres més ... llavors, amics meus, amigues, el cel, la glòria i l’orgasme els tindrieu garantits. Una mica com dir "ja em puc morir" ... que no cal, és clar!
Però això fóra una altra història.

_______________


Enllaços a posts de balanços i recomptes

Els enigmàrius per a fi d’any 2007

Els enigmàrius del Màrius Serra per a fi d’any 2007

1. “El primer no és nou, però és el més nadalenc que dec haver formulat fins ara: "Idèntic a Jesucrist, de 6 lletres".

Em pregunto si la resposta és Cristo, o potser Mesies, però ves a saber quina una ens en té preparada el gran M a g (ius).

2. “El segon sí que és nou, i no trobaràs la solució impresa enlloc fins que no la formuli per antena, a El matí de Catalunya Ràdio, el dilluns 31/12: "El conjunt d'aquest any nou, de 4 lletres. Què? Te'n surts, o hauràs d'esperar al dilluns 31 a les 8:15 del matí?”

No sé si me'n surto, però m'atreveixo a aventurar una resposta. Provem-ho.
L’any que ve és el 2008 … així doncs: conjunt + vuit, és a dir: el conjunt buit?

3. “Finalment, la solució del tercer no sortirà enlloc, ni jo te la diré, morè. La part del pa que més odia en Ferran, de 6 lletres".

Aquí, no he pogut evitar recordar el que la meva iaia m’havia repetit mil vegades: una frase entre humorística i patètica, que segons ella, mirant a través d’una llesca de pa, li deia a sa mare…“Mare, tant que l’estimo i no la voldria vore!”…
Que era com dir que patien gana… i que hagués estat bé tenir una llesca plena, sense forat.
Però com que la resposta no poden pas ser ni forat ni molla (només tenen 5 lletres) imagino que ha de ser o bé crosta (6 lletres) o bé … el preu (6 lletres)

Ara, si després de tant d’esforç mental i teclístic, no endevino cap dels tres enigmàrius … m’ho faré mirar per algú que hi entengui!

Nadal 2007

L'Avui del dimarts 25 i dimecres 26 de desembre de 2007.

El que trobo més rellevant:

1. Metàfora grossa

David González. "Pensamiento nacional". pg. 3


"Tenemos un pesamiento nacional porque para nosotros el AVE
es coser con cables de acero todo el país, unirlo, conectarlo y sentirnos más
españoles."

(...) quedem cosits a l'Espanya 'tegevé' de la senyora Álvarez".

2. Invasions del segle XXI

A partir de l'1 de gener, la Xina envaheix [legalment] Europa

Europa es vesteix de seda i xinesa es queda (SGR)

3. Algun petit canvi perquè tot canviï

L'agència tributària catalana es posarà en marxa l'1 de gener (?)
Això és un gran canvi, no?

4. Juxtaposicions. Comparacions.

"El Rei d'Espanya reclama a PSOE i PP unitat en temes d'Estat" ( pg.7 )

El rei de Bèlgica "Albert II insta flamencs i valons a construir un 'futur comú'".
"Anima els ciutadans francòfons i neerlandòfons a fer l'esforç d'aprendre la llengua de l'altre.

(pg. 9)

Com per atzar, l'Avui juxtaposa, amb dues pàgines de diferència, els discursos nadalencs de dos monarques. Es fa gairebé necessari comparar. I jo hi veig alguna virtud d'un que podria servir d'exemple a l'altre.

Se m'acut que Joan Carles d'Espanya podria estudiar, avaluar i acabar decidint si també ell podria dir seriosament i conveçuda als ciutadans espanyols el mateix que ha dit Albert de Bèlgica als ciutadans belgues.
Potser la monarquia no hi perdria gran cosa i guanyaria el cor de moltíssims catalans, a banda de passar a la història amb un altre punt més, aquest decisiu, a la seva fitxa. Pensin-s'ho, senyors consellers del monarca de la casa Reial. Aconsellin-lo bé. Ja sé que és difícil, ja, el que suggereixo. Hiperdifícil, però no impossible. Necessari potser també.
Això sí, cal fer-ho quan toca, no quan ja no pugui ser ...


5. Recordatori d' una de les cares fosques de l'Islam.

El títol de l'article és "Un Nadal tranquil a Terra Santa." ... però a dins hi podem llegir això.

"Extremistes musulmans es consideren amb autoritat per fustigar i molestar els cristians, potser suposant que no hauran de pagar per fer-ho.
El fenònme no ha fet més que agreujar-se a la Franja de Gaza -on hi ha uns 2.500 cristians. [sobre una població de 2 milons de palestins]

A Betlem es troba aquests dies, precisament una jove cristiana de Gaza, Pauline Aiad, la vídua de Rami Aiad, que treballava a l'Institut Bíblic de Gaza. En refusar convertir-se a l'Islam, va ser segrestati després se'l va trobar mort, apunyalat."

Terrorisme islamista pur i dur.

6. Sèrbia, Russia i la UE

Mig amagat en una columna estreta l'article de Jodi Garcia-Petit sobre les elacions Unió europea mb Sèrbia-aliada-de-Rússia.


7. Per assaborir amb calma ... demà al matí

Els sucosos i molt llaminers articles de Miquel de Palol, de Sam D. Abams i la ristra de columnes i articles que incluen la paraula Nadal ... els deixo per un altre post ...

8. Necrològica. Oscar Peterson !

Salto directament i trista a una necrològica especial. La mort d'Oscar Peterson. Un dels déus del jazz i de qui jo em sentia un fan.
O.P. va ser durant vint anys l'orgull de la meva discoteca de discos de vinil, discos que encara guardo nostàlgicament a un armari de la llibreria i que deuen estar mig foradats de tant que els vaig posar i escoltar. Com cada vegada que cau algú dels qui composen l'àlbum de la meva vida, em passa que no em sé quedar indiferent, relativitzant i comprenent...
No, sempre em revolto una mica per dins, perquè no m'hi acabo d'acostumar mai, i encara menys d'acceptar flemàticament. Sempre se m'escapa el mateix, "quina putada, un altr@ que se'n va, un altre que ens deixa" ... Em provoca un neguit que, per sort, en la desgràcia, es va esvaïnt a poc a poc...

El Temps i la seva maleïda cadència, que no frena ni para ni un moment!
El Temps, el Temps que no para de passar i d'anar passant la dalla per allà on pot
Res d'eufemismes d'onades esborrant petjades a la sorra ... No, la dalla, la dalla! La maleïda dalla!

Ja és Sant Esteve ...