3.9.08

Obra artística de Philippa Beveridge al FAD de Barcelona

Del dia 1 al 16 de setembre, Philippa Beveridge exposa a la Cripta del FAD (Foment de les Arts i del Disseny), a la Plaça del Àngels 5-6, davant del MACBA.

"La mostra de Philippa Beveridge, artista plàtica que treballa el vidre, reflexiona sobre el tema de l'artista com a portador de la memòria. Una cuirassa de vidre argentat que actua com una tela llisa captant imatges del seu entorn, plasmant-les com si fossin records i moments fugaços i distorsionant-los alhora, tal com ho faria la memòria. "
Pippa Beveridge porta un munt d'anys escolpint vidre i treballant amb emplomats. Ara, ara en un moment de plenitud, exposa un treball artístic extraordinari, fruit de troballes innovadores en l'art de gravar vidre modulat.

Apareixo en els crèdits de l'exposició de manera generosa per part de la Pippa i en Mark, per haver col·laborat mínimament amb ell en un petit detall del redactat.
Va ser un plaer acompanyar-los el dia de la inauguració de l'exposició, una ocasió que em va permetre conèixer també aquest espai tan singurar a Barcelona que és la Cripta del FAD que desconeixia completament.
Val a dir que l'agenda del FAD per al mes de setembre inclou entre altres exposicions:

El dimarts 9.10: Llibres d'artista. En els límits de la pàgina.

Del dijous 11.10 al dimarts 16.10 . Visualkultur.cat. Art/Disseny/Llibres.

Barcelona és plena de tresors per descobrir. Alguns són molt aprop i de fàcil accés.

Aprofito l'avinentesa per repetir una vegada més una dèria que tinc.
M'agradaria saber que cada un dels centres culturals i artístics de Catalunya compta amb un apartat orgnaitzatiu que enregistra en formats audiovisuals tot el molt que es fa al nostre país.
Es més una qüestió de creativitat i capacitat organitzativa que no pas de diners, que sempre poden ser excusa per no fer res.

Caldrà que en parléssim amb algun responsable de la Conselleria de Cultura. Hi ha un munt de coses a fer per la Conservació de la memòria cultural del nostre país que em penso ue no es fan.

Imatges de l'exposició.











Fotos SGR
____________

Article de Manel Haro a Time Out BCN 5-10 de setembre 2008


****************