12.11.07

Alumnes amb armes a les mans ...

Vaig deixar uns comentaris al post de Toni Ibañez on ell feia referència al jove finlandès que va assassinar un grup de 8 nois més de la seva escola i després es va suicidar.

El to era una mica de broma, i potser tocava tractar-ho una mica més seriosament. El que passa és que jo no sé massa què dir, només quedar-me una mica astorat per aquest fet, com li passa a la majoria de gent normal, i exclamar, com és possible que passin fets com aquest?

Suposo que no deu pas ser el sistema escolar el culpable, sinó el fet que Finlàndia sigui un altre dels països més armats del món. I se m'acut pensar que si a Catalunya o a Espanya hi hagués permís d'armes, aquest tipus d'esdeveniments potser també es produirien.

Sigui com sigui, el que és gruixut és la frase -i la idea que transpira- que aquell noi duia estampada a una samarreta, tal com apareix en una imatge d'un video de YouTube:
"Humanity is overrated"!
Que la Humanitat està sobrevalorada? D'on haurà tret aquesta idea aquest jove?
Potser hauria d'haver estat considera com un símptoma de follia o de malatia greu, i hauria d'haver fer saltar alguna alarma.
Frases i idees com aquestes, no "curades" a temps, són les que provoquen després, quan ja és massa tard per aturar-ho, matances com aquesta que ha tingut lloc a Finlàndia.

Desafeccions ...

Hi ha articles de premsa que són antológics i que passaran a la Història.
Crec que el de Jordi Barbeta d'aquest diumenge 11 de novembre és d'aquesta categoria.
Permeteu-me, propietaris de La Vanguardia i Sr. Jordi Barbeta, que en recopiï aquí més tros del que toca, però el contingut s'ho val.
Política. Jordi Barbeta - 11/11/2007 . pg. 14

Muchos no son nadie
El auténtico desapego es el de la coalición hipano-madrleña
por el resto del país
"Los diarios de Madrid apenas han hecho caso de la advertencia del president Montilla sobre el estado de cabreo catalán por varias razones, pero la primera y fundamental es que ya hace tiempo que la capital española está ensimismada en sus asuntos y se ha convertido en impermeable a lo que ocurre en Barcelona, en Santander o en Teruel. Les importa un bledo siempre y cuando no sirva como arma arrojadiza entre las trincheras político-mediático-financieras que sociológicamente representan el PSOE y el PP, verbigracia, el trasvase del Ebro, el Estatut, el Prestige o los planes de Ibarretxe. El Estado tiene su sede en Madrid, que se ha constituido en un iluminado hub de poder político, mediático, industrial y financiero que compite en el mercado internacional y ..."
(...)
Pero hay un segundo motivo por el qual la coalición hispano-madrileña apenas reacciona ante los dramáticos avisos de Montilla ni cuando Carod-Rovira anuncia la independencia: no se lo toman en serio. El catalanismo ha perdido credibilidad porque se ha quedado sin autoridad moral y no tiene un interlocutor válido. Nunca estuvo tan desarticulado como ahora. De Montilla a Carretero, passando por Mas, Duran, Castells, Tura , Nadal, Carod, Puigcercós, Bertran..., son muchos pero no son nadie. (...)"
Cal llegir i rellegir l'article sencer. Dues i tres vegades. I treure'n conclusions.

A mi m'agradaria sentir les rèpliques ben argumentades de Mas, de Carod i de Saura, també la del President Montilla, però ja sabem que aquesta no podrà ser. Les altres tampoc ?
Què tenen a dir a l'acusació que els fa en Barbeta de comportar-se, lluny cap complicitat,
com els pitjors adversaris, disputant-se "miserables cuotas de protagonismo"?

Senyor Barbeta, en un proper article, escrigui sisplau, si té cap brillant idea, dient clarament als caps dels partits polítics com podríem recuperar la credibilitat a Madrid.
Com hi podria haver algun tipus de complicitat entre ERC i aquella CiU que va parir el video Confidencialcat.
Això sí, cal que tothom tingui clar que hi ha dues lleis que no fallen mai: les lleis de Murphy i la llei del Talió: Cada putada pagarà, tard o d'hora, amb la seva corresponent punyalada...
Només cal tenir paciència: la venjança, com tothom sap i és profecia, és molt millor freda que calenta.

Qui contesta?

La Vanguardia 11.11.2007

"Chávez: "Señor Rey, ¿sabía usted del golpe de estado contra
Venezuela?"

"Aquel gobierno español apoyó el golpe en Venezuela abiertamente (...) El
embajador español, con el gringo, fueron a aplaudir (...) mientras yo estaba
preso", dijo Chávez, en declaraciones a la prensa antes de iniciar viaje de
regreso a Venezuela tras la Cumbre Iberoamericana de Santiago de Chile.Tras
señalar que en el año 2002 había "el mismo Rey" en España, manifestó: "Señor
rey, responda...¿sabía usted del golpe de estado en Venezuela...?".Chávez mostró
su sorpresa por la "furia" mostrada por el Rey cuando
le
mandó callar
por interrumpir al presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez
Zapatero, durante una sesión de la XVII Cumbre Iberoamericana, clausurada ayer
en Santiago de Chile."