8.1.09

La guerra en el front mediàtic 4/X

Ja hauria de ser al llit perquè demà, a més de llevar-me, com totohom, m'hauria de llevar fresc.
Però és ja tard i em trobo mirant el programa de TV1 "59 segundos" on es debat la guerra entre Israel i Palestina.

En la primera part, alguns dels tertulians més visceralment convençuts han parlat del fet que Israel ha anat més enllà dels límits acceptables.
Hi ha hagut qui proposava que la comunitat internacional imposi a Israel el respecte d'alguna norma i li impedeixi que se les salti totes sempre, sistemàticament ...

Tardo poc en "perdre el respecte" (sigui dit entre parèntesi) a tots aquest sessuts tertulians.
No aporten gaires arguments, ni novedosos, que vagin més enllà del que tots plegat podem pensar i opinar a partir de les poques i esbiaixades informacions que trameten els media de masses. I a sobre ara ja passen a parlar poc seriosament del look de la Ministra de Defensa durant la pasqua Militar. Adéu.

Jo sí que tinc alguna cosa nova a dir.
Està molt bé que reflexionem sobre el paper galdós que fa la Unió Europea en general i els diferents països de la UE en particular, entre ells Espanya.

Quant pesa la opinió de cada país europeu sobre la taula de decisió dels militars israelians, dels dirigents palestins a l'exili o a Palestina?
Potser és que tot ja estava molt ben calculat d'antuvi i que el que de veritat compti sigui el que Israel estigui disposada a negociar i cedir i a obtenir de la nova situació que es produirà com a conseqüència d'aquesta guerra.

En podem "enriure" o lamentar del paper whisfulthinkingnós, -com a mínim impotent davant dels fets -, dels governs espanyol, belga, irlandès o alemany, i fins i tot podem fer broma del paper negociador del president francès... però no sé si és gaire útil ni gaire seriós. I la gravetat de la situació no admet frivolitats.
Ara bé, a mi se'm fa estrany que de la mateixa que s'interperl·la a Barak Obama perquè es manifesti i es posicioni en relació a aquesta nova guerra, m'estranya que no s'interpel·li a amb la mteixa intensitat Rússia, Japó, Xina, Brasil, Índia...

Si hi ha algú a qui cal blamar seriosament i directa és l'ONU.
Jo em pregunto on és l'opinió de tantes grans potències del món?

Si hi ha alguna preguntà vàlida a fer-se és ¿com és que l'ONU es mostra tan impotent per resoldre un conflicte que afecta la pau i la seguretat del món sencer?

_________________