30.12.08

Joan Abelló a Sitges. Galeria Pau D'Arara


Ahir, passejant per Sitges, em van atreure unes escultures i uns quadres que hi havia exposats a l'aparador de la Galeria Pau d'Arara, galeria d'arts aplicades.

En entrar-hi vaig descobrir que el que s'hi exposa són obres de diversos artistes: pintura, escultura, arts gràfiques, joieria, peces en vidre, fusta, ceràmica i teixit...
Vaig parlar justament amb Francisco Lara, que va resultat ser un dels joiers expositors, utilitzador de Skype, i prou generós com per regalar-me un llibret titolat Especulaciones. Intrínsecamente Subversivos. Segovia junio 2007. Sala de Exposiciones de la Alhóndiga, que conté, entre d'altres, un article seu titolat Arte contemporáneo para todos així com les fitxer artístiques de Javier Abad, Luc Huijbregts, Raúl Bravo, Paco Sánchez, Nisa Goiburu, Luis Moro, Alexis Esquivel i M. A. Belinchón Belín.
Tot un descobriment en poca estona.

A la saleta interior vaig tenir encara una altra sorpresa: Vaig veure-hi exposada una petita mostra de pintures de Joan Abelló.
De Joan Abelló no en vaig saber res fins que per Sant Esteve vaig sentir dir que havia mort el 25 de desembre, vigília del que hauria sigut el seu 86è aniversari.
Aquella petita exposició a Sitges, a la Galeria Pau D'Arara, que havia de durar del 20 de desembre al 6 de gener del 2009 es mantenia malgrat la mort de l'artista. Aquesta circumstància em va semblar prou especial com per reflectir-la en unes fotos. Em vaig estar uns moment contemplant el quadre que m'agradaria penjar a casa meva.


Ara he anat a visitar la web del Museu Abelló, que veig que és a Mollet del Vallès , i el que hi trobo em fa venir ganes d'anar a visitar físicament l'obra que hi ha exposada a la Casa i les col·leccions del Museu.


Valguin aquestes línies també com a petit homenatge meu a aquest artista que ens ha deixat.

Homenatge a Joan Brossa

....................................BR OSSA ... MAJOR

.....A la vida, sigues sempre poeta, com en Brossa !
.......(Sani Girona)

A l' abloGCedari sóc en molt bona companyia ...
Voltat de Maduixes i Raïms de Xarel.10
Ara mateix, sota La Panxa del Bou i prop de Platxèria...