3.1.09

Barreja de Pop 2008. Gràcies YouTube




The Best Songs of 2008

Download our editors' picks for the best songs of the year
and 2008's bestselling songs at Amazon MP3

Rebaixes.

En la situació actual, pot resultar de mal gust analitzar el fenòmen de les rebaixes i tot l’iceberg que hi ha sota. Més val sortir i mirar de trobar algun objecte que ens pugui interessar i callar i donar-nos per satisfets.També les rebaixes són una petita guerra amb dos bàndols, on com en tantes coses serioses no hi terme mig ni neutralitat possible.

Les rebaixes, enguany, han de salvar moltes coses. Ho han de salvar gairebé tot: el comerc i el consum, i la salut psicològica ambient, és a dir han de salvar les empreses i aquestes han de salvar la feina perquè les families puguin seguir vivint. L’èxit de les rebaixes són l’èxit del sistema. D’un sistema en crisi total. Veurem com es refà.

Tot sembla molt lògic dins d’una irracionalitat admesa i acceptada com a racional.

Hi ha moltes veus que pronostiquen canvis totals, substancials, d’aquells que faran que després res ja no serà el mateix. Però com que som al començament del túnel, ningú no té massa clar quina serà l’evolució de la situació econòmica internacional.

Per poc curiós que hom sigui, el fet d’escoltar que a algunes comunitts autònomes han encetat les rebaixes el dia 2 de gener, amb descomptes fins al 70 %, ens porten a preguntar-nos quins són els marges de beneficis que apliquen els comerços als productes que venen en èpoques de no rebaixes. I com és que no es racionalitzen els preus demanera que s’equilibri molt més els consum durant tot l’any… Sovint em pregunto quin és el preu real de les coses i els aliments i perquè costen el que costen, però ni trobo resposta ni m'acabo atrevint a preguntar-ho als comerços.

Una de des coses que més crida l’atenció, que fa més palesa la crisi, és veure que la gent ha sortit tota a comprar “de rebaixes”.

No és que no hi hagués diners per a res ni menys encara per a coses poc necessàries. No, la crisi, té també un component psicològic amb unes normes sagrades: cal que tohom faci el que fa tothom quan tothom ho fa. Norma que funciona en dues direcions.

Això explica l’excepcional davallada de la venta dels cotxes aquest darrer any. No es pot anar a comprar un cotxe quan ningú no en compra, perquè passaríem per persones eixalabrades sense res al cap, si ens atrevissim a contradir la tendència general.
Contràriament, ara toca anar de rebaixes i “estalviar”, practicar un consum suposadament intel·ligent. Si s’ha de consumir, fins i tot articles no necessaris, ens agrada que com a mínim estiguin rebaixats (¿?). Ruc el que no hi vagi i es perdi gaudir de les grans oportunitats que hi ha. Comprar a un preu normal i lògic és excepcional !

Amb sistema petat o no, les rebaixes, com a mínim les d’enguany, semblen ser, una vegada més, un bàlsam per al dolor perpetu dels comerciants i per a la mala consciència dels consumidors. Que tingueu sort i trobeu la vostra talla!

_________________


El front mediàtic en la guerra 2/X

Tan fàcil com sembla poder anar a buscar les informacions allà a les fonts d'on ragen i realment ho és però, generalment, ens limitem a llegir només en català i en castellà i tendim a limitar-nos a la premsa suposadament seriosa i no massa esbiaixada...
En el tema de la guerra entre Israel i Palestina, m'han vinguts ganes de trobar informacions oposades: proisraelianes i propalestines, intentar trobar un "no sé què" que vagi més enllà o més fons del que em puc esperar trobar a la premsa que m'és familiar o les notícies i les imatges massa filtrades que ens ofereix la televisió.

He fet una cerca i mentre em decidia per llistar-ne unes quantes fonts per tenir la sensació de posar una mica de paritat i d'equilibri allà on no n'hi ha ni n'hi pot haver,

Mena. Metula News Agency | YNet News | Israel National News | Haaretz Daily News |
Palestine Press Agency

The Palestinian Information Center | The Electronic Intifada | Al Jazeera Middle East |
Arab News | Le Grand Soir.info

.. m'ha aparegut World News Network Palestina amb la seva llarguíssima llista d'enllaços:

WN RELATED
WN Sitemap Amman Globe Arab Muzik FM Arabworld Sport Arabia Today Arabian American Arabiya Media Egypt Daily Emirates CEO Gaza Life Gaza Radio Hezbollah Intifada News Jerusalem FM Jordan Globe Middle East Money Mid East Observer Middle East Post Palestine Dream Palestine FM Palestine Inc Palestine Post Political Arab UAE Biz. Journal United Arab Media

Em calia tenir on clicar i ara ja m'en sobra...
De fet, voldria fe com el que deia que intentava pensar com menys millor en aquesta guerra...
Però ca. Intent inútil i va. La realitat s'imposa i torna al galop...

___________________