7.1.09

Punt negre a la C15, km 11 a 12 de VNG a Vilafranca i viceversa

Aquella maleïda ratlla discontinua d'un mig quilòmetre de llargada, situada a la carretera comarcal C15, en el punt concret que va del quilòmetre 11 al 12, a la pujada que hi ha prop de de l'entrada a l'autopista Barcelona-Tarragona ... m'ha fet pensar.
Ignoro si ha estat allà des des de sempre, però sí crec haver-la vista així des de fa molts anys. Ignoro si hi ha hagut molts o pocs accidents amb morts o ferits, però a mi aquell tram em sembla un perill inútil que es poria eliminar fàcilment.
No puc entendre que es mantingui un tram de tres carrils que tan poc deu afavorir la circulació. a canvi de mantenir un viu un perill permanent.

Vaig veure que Antena 3 havia organitzat o apadrinat la campnaya Ponle freno una en la que hi participaven un munt de persones de la societat civil i que tenia com a objectiu assenyalar els dels punts negres del les vies de circulacó a tota Espanya.
Suposo que es tracta de exigir indirectament no pas que es limitin a assenyalar-los sinó a eliminar-los com més millor i com més aviat millor, es trigui el que es trigui.

Videos

"Campaña Ponle Freno contra los puntos negros (20/06)
Falta de visibilidad, cruces sin señalizar, socavones en la calzada... Los puntos negros en las carreteras de España se dejan ver por toda la geografía del país. Nuestro Ponle Freno intenta concienciar en torno al riesgo de estos puntos y les muestra algunos de ellos".
Crec que aquest punt hauria d'estar senyalitzat o eliminat.
Com que no sòc expert ni en conducció ni en circulació viària, em deixaria convèncer i retirar la meva proposta per mínimament que em justifiquessin les raons per les quals es mantén
aquesta situació. De fet em costa entendre que ens les vies d'elevada circulació existeixin encara trams de tres carrils oberts, sense mitgera protectora .

De moment, per a mí, aquell mig quilòmetre és un punt força perillós. I enviaré la meva denúncia i sol·licitud de canvi perquè se n'elimini el factor de perill. Enviaré còpia de la meva proposta raonada a l'Ajuntament de Vilafranca i a la conselleria d'Interior, i mentre algú hi fa alguna cosa, o no (?), esperarem que no s'hagi de lamentar cap mort.