12.11.07

Alumnes amb armes a les mans ...

Vaig deixar uns comentaris al post de Toni Ibañez on ell feia referència al jove finlandès que va assassinar un grup de 8 nois més de la seva escola i després es va suicidar.

El to era una mica de broma, i potser tocava tractar-ho una mica més seriosament. El que passa és que jo no sé massa què dir, només quedar-me una mica astorat per aquest fet, com li passa a la majoria de gent normal, i exclamar, com és possible que passin fets com aquest?

Suposo que no deu pas ser el sistema escolar el culpable, sinó el fet que Finlàndia sigui un altre dels països més armats del món. I se m'acut pensar que si a Catalunya o a Espanya hi hagués permís d'armes, aquest tipus d'esdeveniments potser també es produirien.

Sigui com sigui, el que és gruixut és la frase -i la idea que transpira- que aquell noi duia estampada a una samarreta, tal com apareix en una imatge d'un video de YouTube:
"Humanity is overrated"!
Que la Humanitat està sobrevalorada? D'on haurà tret aquesta idea aquest jove?
Potser hauria d'haver estat considera com un símptoma de follia o de malatia greu, i hauria d'haver fer saltar alguna alarma.
Frases i idees com aquestes, no "curades" a temps, són les que provoquen després, quan ja és massa tard per aturar-ho, matances com aquesta que ha tingut lloc a Finlàndia.

2 comentaris:

Júlia ha dit...

Potser sobrevalorada sí, que ho està, veient el que es veu, però això no vol dir que se l'hagi d'eliminar. Malauradament contra aquests casos mai estarem vacunats, sempre hi haurà un guillat en el lloc més impensat, coneixem molt poc, gens, el cervell humà i contra això no s'hi pot fer es, estem absolutament indefensos. No cal fer volar coloms i anar a cercar raons, causes i tota la resta.

Unknown ha dit...

Segurament tens raó en això que sigui on sigui sempre hi pot sortit un boig que faci d'excepció a la regla.