4.10.08

Punt negre a VNG. Cal fer alguna cosa urgentment.

Dissabte 4 d'octubre de 2008. Al voltant de les dues de la tarda es produeix l'enèsim accident greu de trànsit a la cruïlla del carrer de l'Aigua i el carrer Menéndez Pelayo de Vilanova i la Geltrú.
Hem vist l'ambulància qu hi havia aturada, una persona per terra, i per anar a casa en han desviat pel carrer Llaveries.

Durant els darrers 10 anys, en aquest mateix punt hi ha hagut un nombre elevadíssim d'accidents de tota mena on s'hi han vist implicats motoristes, cotxes i vianants ... Topades , encastraments, atropellaments ...

Patint per la vida del meu fill, fa ara uns quatre anys, recordo haver parlat amb un regidor de l'Ajuntament i li vaig comentar el fet que hi havia hagut un accident en aquest mateix punt i li demanava si fóra possible instal·lar un semàfor en aquella cruïla tan perillosa. Em va dir que ho tenien apuntat però que un semàfor era cosa de 10 o potser 12 milions de les antigues pessetes, és a dir un 70.000 euros o més.
Vaig preguntar doncs, per la possibilitat d'instal·lar bandes reductores per obligar a circular de manera moderada. Sense utilitzar la paraula "impossible" em deia que era encara més difícil o més impossible que instal·lar un semàfor. Els veïs, - tots l veïns del món- odien a mort les bandes sonores o reductures, que amb el soroll permanent que provoquen transformen la qualitat de vida en malestar vital. I per això no n'hi havia llavors ni n'hi ha ara cap d'instal·lada en cap de les vies que convergeixen en la cuïlla fatídica.

El fet és que en els 400 metres que baixen del parc d'Enveja al carrer de l'Aigua, en els 300 cents metres que pugen de l'avinguda Francesc Macià al Carrer de l'Aigua , i pel carrer de l'Aigua mateix, sigui en direcció centre , sigui en direcció Tarragona, hi ha cotxes i motos que circulen, de vegades, a velocitats de 80 i 90 km per hora. Per traverssar el carrer de l'Aigua en direcció a Francesc Macià, a peu o en cotxe, cada dia hi ha gent que s'hi juga, ens hi juguem, la vida.

Per tot això, i aprofitant l'avinentesa del desgraciat accident d'avui, se m'acut això:

1. Demanar als periodistes del Diari de Vilanova i la Guàrdia Urbana que facin públic el nombre d'accidents ocorreguts en aquest punt en els darrers 10 anys, amb informació detallada del tipus d'accident i el nombre de víctimes que hi ha hagut.
Cal un nombre determinat de víctimes per eliminar un punt negre?

2. Demanar a la regidoria d'Atenció ciutadana i a la regidoria de Via Pública si tenen, en procés o en projecte d'execució, algun pla per resoldre aquest problema lamentable que afecta la vida de moltes persones.

3. En cas que la resposta sigui negativa, demanar que des de l'Associació de Veïns de Barri de Sant Joan es formuli una petició oficial d'instal·lació d'un semàfor de quatre punts o d'algun tipus d'instal·lació alternatiu (semàfor al carrer de l'Aigua que funcioni quan se superi el límit de velocitat de centre urbà) , o una rotonda o el que calgui, però que es vegi una acció destinada a pal·liar sensiblement la perillositat de la cruïlla.

4. Si en un període de tres mesos no he aconseguit que hi hagi cap moviment per part de ningú en relació amb aquesta petició de millora de la seguretat viària en aquest punt concret, per a qualsevol altre accident
que es produeixi, em personaria com a part civil denunciant i demandaria els serveis de l'Ajuntament corresponents per negligència criminal.

Qui avisa, ja ha avisat.

_______________________

Enllaços

Diari de Vilanova. Fòrum Resposta 1

Acte reflex. Provocació o legítima defensa?

Ahir , al tren, en vaig fer una com un cove. Després, al cap d'una bona estona, mentre hi pensava, me'n feia creus.
Avaluava la gosadia del fet i gairebé em semblava una covardia o com a mínim una acció de la qual no me'n podria sentir massa satisfet. Em preguntava jo mateix com n'hi diria... si provocació o legítima defensa o acte reflex o acte surrealista ...
Sé que algú m'ajudarà a resoldre el dubte ...

Eren prop de les quatre i agafava el tren de VIlanova a Barcelona. Anava a assistir a una cita especial amb amics blogaires de la corda de Transformacions.
El tren sortia de la via 11, i mentre caminava cap a l'andana ja n'anunciaven la sortida per megafonia. "Rodalies. Tren en direcció Sant Andreu Comtal ... "
Com que el tren sortia de Vilanova i era de wagons de dos pisos, no hi havia massa gent, i al pis de dalt érem potser sis o set persones com a molts. El tren és va posar en marxa puntualment al cap de poc minuts.
Quan jo vaig pujar, ja hi havia una noia o senyora jove telefonant amb el seu mòbil.
Jo vaig anar aseure uns 5 o 6 metres més endavant, al costat dret, per veure el mar des de les costes.
Al cap de tres o quatre minuts, quan jo ja havia tret el diari i començava a llegir-lo, el silenci total del wagó
seguia corromput per la trucada telefònica impúdica que ens feia a tots els passatgers partíceps dels afer s de la senyora telefonant.

Alguna cosa va passar al meu cervell que va provocar un acte reflex igual com ho hagués fet un mosquit aturat sobre la meva mà, intentant picar-me i xuclar-me la sang.
Vaig decidir que jo també em posaria a llegir l'article del diari en veu alta, comsi si jo també truqués per telèfon a casa o a un amic i li llegís per telèfon mòbil el contingut de l'article.

Avui. Pàgina 5. Unitat sobre el paper
Resolució: Tripartit i Ciu tanquen l'acord pel finançament, però l'interpreten diferent.
Clau: El text preveu el rendiment "complet" de tots els tributs cedits.
Xifra: Montilla i Mas acorden parlar de xifres en privat en el futur.

Així ara hi havia doble so al wagó. Vaig veure com un altre passatger , assegut a uns 3 metres d'on era jo llegint el diari en veu alta , d'esquena a la marxa i en cantó muntanya ... seguia amb el seu posat impassible sense riure ni somriure ni fer cara d'estranyat.

La conversa telefònica s'allargava i ni parava ni baixava el to de veu de la comunicació . Em va donar temps de llegir una columna i mitja de la crònica de Tian Riba titolada Debat al Parlament.
Va parar i vaig parar de llegir.
El tren va arribar a Sitges i va pujar un munt de gent.
Vaig pensar que si fins arribar a Barcelona algú es posava a telefonar jo em tornaria a posar a llegir el diari en veu alta.
No va ser el cas i l'acte surrealista es va acabar amb una única implementació..

Va ser tornant cap a casa que em vaig preguntar què hagués passat si qui hagués estat trucant hagués sigut un goliat de dos metres i m'hagués vingut a veure la car dient "Que passa res?" o "¿Pasa algo tío? Amb cara de bronca...

Jo, de natural tanquil i persona que no acostuma a fer sinó ajudar a baixar cotxets de criatures a les mares que en porten, a deixar seure algú si va dret i és una persona gran ... i coses d'aquelles que explicaven que calia fer al manual d'urbanitat de finals dels 50 i principis dels 60 ... em feia creus de l'acte reflex, quasi subversiu i surrealista que havia perpetrat el dia 3 de setembre del 2008.

Ál cap i a la fim ben pensat, pensar que una conversa de mòbil ens molesta és no tenir en compte que estem al 2008 i que el mòbil és tan o més quotidià qie el raspall de dents... i que la gent es comunica ...
El sielnci és un gran bé, però també ho és la vida que dóna veure que hi ha vida ...

Tot plegat em va fer pensar que per alguna raó ara gairebé mai RENFE no posa música als trens de rodalies ... mentre que abans ens deleitaven amb una mena de fil musical, de tendència clàssica, que ajudava, o així m'ho semblava a mi, a fer més agradable el viatge al temps que -com és ben sabut- la música amansa les feres i calma els esprits agitats.

I si demànàvem a RENFE que munti per a rodalies una bona selecció de música terapèutica, científicament estudiada, per tal de fer més feliços a milions d'usuaris? ...

___________