2.6.08

Màquines per a escriure 2/2

Què en fem dels fitxers de so gravats amb el dictàfon?

A banda de poder-ho escoltar tantes vegades com vulguem amb l'altaveu incorporat el reproductor de l'aparell o bé per altaveu d'orella, aquests fitxers, emmagatzemats en format .wma es poden abocar al PC.
Un cop abocats al PC, els fitxers es poden escoltar amb el Windows Media Player o amb Real Player.

Ara bé com que generalment ens interessarà poder editar-los, per guardar només allò que ens interessa i esborrar parts de gravació brossa, ens caldrà exportar-los a mp3 i editar-ho amb Audacity o programa similar.


DSCF4546

Un dels programes conversors de formats d'àudio de fàcil utilització és el Free WMA mp3 Converter, un altre de semblant és el Switch Sound File Converter ...



Així es veu la interfície del Free Mp3 Wma Converter


freemp3converter


La primera cosa que cal fer és configurar els paràmetres de sortida:

En quina carpeta voldrem guardar els fitxers convertits a mp3
El format del fitxer: que serà mp3 excepte que volguem fer experiments d'àudio
Qualitat escollida: la millor opció és 44.100 kHz i 128 kbps.

Segona operació:
Clicant la icona Fitxers a convertir , a dalt a la dreta amb la fletxeta versda. Llavors es nageva per l'ordinador o per la memòria USB fins trobar el fitxer o fitxers que volguem convertir en format mp3.

Tercera operació i final:
Els fitxers .wma triats apareixen en forma de llista a la finestra. Ja només caldrà prémer el botó Converteix. La conversió és gairebé immediata, o en molt pocs segons - exagero molt poc ... Una meravellla! I això és tot.
Ja només cal escoltar-ho o reescoltar-ho, i editar-ho si s'escau, per exemple per tallar-ho en fitxers -d'uns 10 mb- que puguin ser enviats per correu electrònic als amics amb qui vulguem compartir la informació ...

Tot plegat "amb quina finalitat?" potser es preguntarà algú ...
Jo ho tinc clar: per posar-me a escriure, que per això ho vaig gravar!