18.8.07

Turistes, pelegrins i meques laiques 2/7

Barcelona - Cancún. Cancún- Barceló Riviera Maya.

Nosaltres vam triar les dates, la zona i vam precisar el pressupost. La tria concreta de l'hotel la va fer en Tomàs de l'agència, en proposar-nos un preu global força interessant i, evidentment, més baix que d'altres opcions. Un vol directe BCN-CN, evitant fer escala a Madrid, és força interessant en aquests temps en què una de cada deu maletes es perd en els aeroports espanyols, i també per evitar eventuals retards suplementaris al retards habituals, crònics! Efectivament, vam sortir amb dues hores de retard.

Un avionàs amb 388 persones a bord fa un repecte. Ja es segur? No tindrem problemes? No, cap problema. Tot lleuger i suau. Això sí, deu hores de vol, encaixonat en un seient dels de la zona central, només s'aguanta perquè cal aguantar i en pla sacrifici, tot esperant una recompensa paradisíaca.

És màgic això d'aturar el temps: marxar a les vuit, volar deux hores i arribar a les vuit del mateix dia, encara de dia ... a Cancún.

Per les pantalles, havíem pogut seguir virtualment el vol, que passava per sobre de les Bahames, la península de Florida, després en paral·lel a la punta oest de Cuba per acabar aterrant a la punta est de la península de Yukatan.

La recuperació de l'equiptge i el pas pel control de passaports ser rapidíssim iben aviat ens vam trobr dalt d'un autobus, -n'hi havia dotzenes d'aparcats-, que havia de distribuir les vint o tenta persones que hi anàvem en dos o tres hotels de la Riviera Maia, a 90 quilòmetres de Cancún.

El complex hoteler Barceló Maya Beach consta actualment de quatre hotels: Maya, Caribe, Tropical i Colonial, i n'estan construint un cinquè a la zona nord.

Nosaltres anàvem al Maya. El lobby de l'hotel, (els dels quatre hotels) és espectacularment bonic i agradable. De seguida vam veure gent amb copes de coctel a la mà. Granitzat amb perfum de coco o de maduixa... i dotzenes de ventiladors girant sense parar, nit i dia.

Encara que ho vegis en foto no te'n fas prou bé la idea fins que no ets allà de com funciona el muntatge.















La foto de l'esquerra (o de dalt , segons com us aparegui en pantalla) correspon a la platja dels hotels Maya i Caribe, zona sur, i la de la dreta (o de sota) correspon a la dels hotels Tropical i Colonial , zona nord, tot i que cal precisar que l'accés a les dues platges i a totes les piscines és evidentment lliure per a tothom. Ambdues fotos estan tretes de les webs oficials de Barceló Hotels.


Aquí a sota n'hi afegim nosaltres unes quantes de les nostres, comprimides i retallades a 450 pixs d'amplada.


Hi ha així, dins de les 5 estrelles luxe, dos subcategories i dos o tres preus. Zona sud, Maya i Caribe, on el menjar és de bufet lliure i zona nord, Tropical i Colonial, on el menjar el serveixen en quatre tipus de restaurants a triar: mexicà, internacional, tailandès i italìa. Per als "pobres" dels Maya o el Caribe, poder accedir als restaurants dels "rics" del Tropical i del Colonial , costava un suplement de 15$ per persona, és a dir un suplement no excessiu ni exclusiu.
A més, hi havia la possibilitat d'anar a sopar a un resaurant de cuina espanyola i a un altre de cuina mexicana per setmana, però val a dir que els bufets dels restaurants Maya i Caribe eren tan espectaculars, variats i els menjars tan deliciosos que no pagava la pena estalviar-se de servir-se cadascú el seu menjar.
Nosaltres vam estar en dues habitacions diferents del Maya, com quproblema ens en van oferir un altre prop de les piscines i tot va ser una delícia. No em fa res fer-ne propaganda gratuïta. Les coses com són. A nosaltres ens va anar bé i no ens faria res tornar-hi.

Val a dir que, sobre l'hotel i la nostra estada, hi ha una llarga llista d'aspectes curiosos a comentar, d'alguns d'ells en farem cinc cèntims en els propers posts.