14.8.09

El "burqini", prohibit a una piscina francesa

Yahoo.fr publica una notícia referent a l'incident que va provocar una senyora vestida amb un "banyador islàmic" en una piscina de Val Maubuée, aglomeració municipal del Departament francès de Seine-et-Marne.




"INCIDENT AUTOUR D'UN "MAILLOT ISLAMIQUE" INTERDIT DANS UNE PISCINE EN SEINE-ET-MARNE.
Un gestionnaire de piscines en Seine-et-Marne a réfuté toute forme de
discrimination après l'interdiction de baignade signifiée à une femme qui
portait un « burqini », le maillot de bain islamique. "

L'article sencer



Versió del magazine ELLE
Versió del Nouvel Observateur

Articles relacionats amb el tema
Burqa de conscience
Interdite de logement pour port d'une burqa
Burqa : de plus en plus de Françaises et de converties
Rama Yade n'est pas opposée à la loi interdisant la burqa
Une loi contre la burqa en France ?
Burqa, Bikini ou Burquini ?


L'article explica que:

1. Una francesa de 35 anys,convertida a l'islam, va aconseguir banyar-se una vegada la piscina de l'aglomeració municipal de Val-Maubuée (Seine et Marne, en fer-ho que se'n donnessin compte els responsables de la piscina.
2. La senyora va dir que havia comprat el "burqini" a Dubai i va pensar que a França també el podia fer servir tot respectant les normes islàmiques.
3. Els responsables de la piscina li van dir que estava prohibit banyar-se vestit per raons d'higiene.
4. La diputada Chantal Brunel, secretària nacional del partit UMP (Unió per un Moviment Popular) sosté que recolza la prohibició no només per raons d'higiene sinó per motius de defensa dels valors i les tradicions laiques de la República.

Veurem com continua a França aquest assumpte i veurem què passa al nostre país, on no hi ha República, quan comencin a arribar els burquinis a les piscines i els burques a les aules. Perquè jo no dubto que aviat arribaran...
Desconec si Catalunya ja té legislació sobre el tema. Miraré d'assabentar-me'n.

Dit això, cal ser seriosos: l'argument que dur molta roba a la piscina pot ser antihigiènic no és el millo argument possible. Es pot anar molt vestit i anar perfectament desinfectat i , en canvi, anar molt despullat però dur molta ronya a sobre i molt de dol a les mans i a les ungles.

En funció de l'agressivitat dels raigs altravioletes podria ser que ens l'haguéssim de posar tots, el burquini o el pijamini amb gorra incorporada.
El fet que el disseny del "burqini" sigui d'una autraliana fa pensar que allà a Austràlia ho tenen clar com acabarem tots: a la piscina i al mar hi haurem d'anar protegits.
Esperem, això sí, que passin encara moltes décades abans d'haver de passar pel tub, i que sigui per culpa del malvat sol i no sigui mai per imposició de cap religió.

____________________