4.10.08

Punt negre a VNG. Cal fer alguna cosa urgentment.

Dissabte 4 d'octubre de 2008. Al voltant de les dues de la tarda es produeix l'enèsim accident greu de trànsit a la cruïlla del carrer de l'Aigua i el carrer Menéndez Pelayo de Vilanova i la Geltrú.
Hem vist l'ambulància qu hi havia aturada, una persona per terra, i per anar a casa en han desviat pel carrer Llaveries.

Durant els darrers 10 anys, en aquest mateix punt hi ha hagut un nombre elevadíssim d'accidents de tota mena on s'hi han vist implicats motoristes, cotxes i vianants ... Topades , encastraments, atropellaments ...

Patint per la vida del meu fill, fa ara uns quatre anys, recordo haver parlat amb un regidor de l'Ajuntament i li vaig comentar el fet que hi havia hagut un accident en aquest mateix punt i li demanava si fóra possible instal·lar un semàfor en aquella cruïla tan perillosa. Em va dir que ho tenien apuntat però que un semàfor era cosa de 10 o potser 12 milions de les antigues pessetes, és a dir un 70.000 euros o més.
Vaig preguntar doncs, per la possibilitat d'instal·lar bandes reductores per obligar a circular de manera moderada. Sense utilitzar la paraula "impossible" em deia que era encara més difícil o més impossible que instal·lar un semàfor. Els veïs, - tots l veïns del món- odien a mort les bandes sonores o reductures, que amb el soroll permanent que provoquen transformen la qualitat de vida en malestar vital. I per això no n'hi havia llavors ni n'hi ha ara cap d'instal·lada en cap de les vies que convergeixen en la cuïlla fatídica.

El fet és que en els 400 metres que baixen del parc d'Enveja al carrer de l'Aigua, en els 300 cents metres que pugen de l'avinguda Francesc Macià al Carrer de l'Aigua , i pel carrer de l'Aigua mateix, sigui en direcció centre , sigui en direcció Tarragona, hi ha cotxes i motos que circulen, de vegades, a velocitats de 80 i 90 km per hora. Per traverssar el carrer de l'Aigua en direcció a Francesc Macià, a peu o en cotxe, cada dia hi ha gent que s'hi juga, ens hi juguem, la vida.

Per tot això, i aprofitant l'avinentesa del desgraciat accident d'avui, se m'acut això:

1. Demanar als periodistes del Diari de Vilanova i la Guàrdia Urbana que facin públic el nombre d'accidents ocorreguts en aquest punt en els darrers 10 anys, amb informació detallada del tipus d'accident i el nombre de víctimes que hi ha hagut.
Cal un nombre determinat de víctimes per eliminar un punt negre?

2. Demanar a la regidoria d'Atenció ciutadana i a la regidoria de Via Pública si tenen, en procés o en projecte d'execució, algun pla per resoldre aquest problema lamentable que afecta la vida de moltes persones.

3. En cas que la resposta sigui negativa, demanar que des de l'Associació de Veïns de Barri de Sant Joan es formuli una petició oficial d'instal·lació d'un semàfor de quatre punts o d'algun tipus d'instal·lació alternatiu (semàfor al carrer de l'Aigua que funcioni quan se superi el límit de velocitat de centre urbà) , o una rotonda o el que calgui, però que es vegi una acció destinada a pal·liar sensiblement la perillositat de la cruïlla.

4. Si en un període de tres mesos no he aconseguit que hi hagi cap moviment per part de ningú en relació amb aquesta petició de millora de la seguretat viària en aquest punt concret, per a qualsevol altre accident
que es produeixi, em personaria com a part civil denunciant i demandaria els serveis de l'Ajuntament corresponents per negligència criminal.

Qui avisa, ja ha avisat.

_______________________

Enllaços

Diari de Vilanova. Fòrum Resposta 1

5 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

no crec et facin cas, i menys ara que no hi ha eleccions a la vista.

Unknown ha dit...

Home Francesc, no siguis tan pessimista!
Jo estic segur que sí que faran alguna cosa. El que no sé és què, però crec fermament que en sortirà alguna cosa positiva.
Però ja t'ho diré.
El cafè el tens pagat tant sí l'encertes com si -com espero- t'equivoques. Fins aviat.

Montse ha dit...

T'han fet cas, finalment?

digue'm pessimista, però penso igual que en Francesc.

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Arare, Francesc,
Si acabeu tenint raó i res de res de res de res ...e m compraré una pistola d'aigua d'aquelles que es fan servir a l'estiu per ruixar els companys i aniré a l'Ajuntament, havent avisat prèviament la pemsa local, perquè en facin fotos. a disparar una bona ràfaga d'aigua tintada de vermell sobre el regidor/a responsble de la Via pública.

Crec que ja tremolen ara i segur que no caldrà arribar a "la sang".

Cuideu-vos!